K.S. (Klaes) Visser RA
Senior Consultant
+ 31 (0)650 69 75 91
klaes.visser@accoris.com

Klaes (1960) is registeraccountant en een zeer ervaren manager. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de accountancy-praktijk, is Klaes als manager eindverantwoordelijk geweest voor een aantal bedrijven, waarbij de rode draad is dat er steeds probleemsituaties dringend opgelost moesten worden.

Hij begon zijn loopbaan bij het Ministerie van Defensie waar hij als assistent accountant van de afdeling bijzondere onderzoeken  alle grote  aanschaffingen van het Ministerie moest controleren  en als financieel deskundige deel uitmaakte van onderhandelingsteam. Ten tijde van het af studeren als Registeraccountant overgestapt naar het Bankwezen. Als accountant binnen het bankwezen altijd werkzaam geweest in de Wholesale banking omgeving met als aandachtsgebieden : treasury & trading, handels en beleggingsportefeuilles, effecten afwikkeling, buitenlandse vestigingen, valutahandel, lease en onroerend goed.  Hierdoor mag Klaes zich een ware specialist op het gebied van Risk management noemen.  Daarnaast is uit de aard van de controleobjecten ook diepgaande kennis met betrekking tot waardering en risico’s van alle financiële instrumenten, incl. derivaten.

In de periode 1998-2009 is Klaes als eindverantwoordelijk manager verantwoordelijk geweest voor o.a. de Derivaten Clearing van ING, de Operations en IT van het Wholsale Banking bedrijf in Amsterdam (inclusief het runnen en uitbouwen van het Global Shared Service Center).  Laatstelijk verantwoordelijk voor het runnen van een Borgtochten bedrijf, waarbij dit tevens moest worden verkocht aan Private Equity.

Na deze periode is Klaes gestart als consultant/Interim manager waarbij alle opgedane ervaring  met betrekking tot Control, Governance, Risk management en verandermanagement ingezet worden. Zijn no-nonsense aanpak wordt als open en eerlijk gekenschetst. Daarnaast worden de belangen van alle partijen in balans gehouden.