R. (Rex) Kanters
Senior Consultant
+31 (0) 613 98 76 73 rex.kanters@accoris.com

Rex (1965) heeft ruim 20 jaar ervaring als Finance manager binnen het bank- en verzekeringswezen en weet goed om te gaan met organisatorische diversiteit en complexiteit. Rex heeft een groot aantal (verander)projecten geleid op het gebied van financiële besturing. Ook heeft Rex meerdere managementfuncties gehad.

Na zijn HEAO heeft Rex naast zijn werk zijn doctoraal economie gehaald aan de Erasmus Universiteit (1997) om aansluitend met succes de postdoctorale Registercontrollers opleiding aan de Vrije Universiteit (2001) af te ronden. Bij Nationale Nederlanden, ING, Postbank en Rabobank heeft Rex te maken gehad met diverse financieel en organisatorische complexe vraagstukken en uitdagingen. Rex zijn drive is om finance afdelingen en/of processen in control te brengen en daarbij de organisatie vooruit te helpen in haar management en (financiële) besturing.

Zijn expertise gebieden zijn ‘Best in Finance’ (interim-management, verandermanagement, business en financial control, financiële besturing- en allocatievraagstukken), Programma Management (change management Finance/ICT, project control, project governance, business cases) en Risk/Internal Control management (SOx, Solvency, Basel).

Zijn kracht ligt daarbij in het snel inzichtelijk en begrijpbaar maken van wat er aan de hand is, wat er moet gebeuren en dit te vertalen naar werkbare en concrete activiteiten om het (projectmatig) voor elkaar te krijgen.

Sinds 2003 is Rex als Universitair docent Management Control verbonden aan Nyenrode Universiteit. In 2012 is Rex lid van de Raad van Advies bij De Baak geworden voor het programma Invloed in Complexiteit. Rex geeft geregeld onderhoudende lezingen over complexiteit in organisaties en hoe daar mee om te gaan en kan als deskundige worden beschouwd op dit gebied.